woensdag 30 mei 2012

Klerenhanger opleuken (DIY)

Soms kan het gebeuren dat je een leuk kledingstuk hebt waar ook een leuke klerenhanger bij hoort (of iets netter gezegd... kledinghanger).
Een klerenhanger kan je gemakkelijk zelf opleuken met een lijmpistool en een stuk lint. Zoe hieronder!

maandag 21 mei 2012

DIY horlogebandje (DIY watch wristband)

Zelf dingen maken voor jezelf of anderen :)
Dit horloge had zo'n vervelend metalen bandje waar mn huid steeds een beetje tussen zat. Het was daarom tijd voor iets anders en dus bedacht ik dat ik het kon vervangen door een stuk elastisch kant. Eerst moest ik het metalen bandje er vanaf slopen, maar dat ging redelijk makkelijk met een aantal gereedschappen uit mijn man's gereedschapskist. Daarna hoefde ik alleen het stuk kant erdoor te peuteren en vast te knopen. Ik kan het horloge nu zonder problemen van mijn hand afschuiven, zonder het knoopje los te maken.  Uiteraard kan het ook met lint of andere dingen, maar dan zal je steeds het knoopje los moeten maken. Het zit in elk geval een stuk beter dan het metalen bandje!

zondag 13 mei 2012

Creatief met een vork (diy fork picture stand)

Het enige wat je hier zo'n beetje voor nodig hebt is een vork. Het is trouwens wel beter wanneer je een vork kunt vinden waarmee je niet iemands zn servies vernietigd. Een 'slappere' vork gaat ook beter dan zo'n 'stevige' Ikea vork. 

Buig nu de binnenste tanden naar achteren en de buitenste naar voren. Buig de puntjes om en zorg ervoor dat hij niet wiebelt. Ik had zelf een fotolijstje met zo'n kartonnen achterflap die ervoor moet zorgen dat hij niet omvalt, maar die dus steeds omviel. Nu blijft hij prima staan! 

donderdag 10 mei 2012

T-shirt ketting (DIY Necklace from a t-shirt)

 DIY/ Zelf dingen maken
Dit kwam ik ooit ergens tegen op een website, maar nu kan ik niet meer terugvinden waar dat precies was. In elk geval is het een extreem makkelijk, goedkoop en geniaal project.
Stap 1: Ga op zoek naar een t-shirt (oud, ongebruikt of te groot) en knip het buik-stuk ervan af.
Stap 2: Knip nu ook de zoom eraf en vouw het stuk stof dubbel, zoals op de foto.
Stap 3: Knip nu stroken van 2 of 3 cm. Knip zo dicht mogelijk tegen de zijnaad aan, maar knip er niet doorheen. Één zijnaad blijft dus heel.


Stap 3: Rek de stof nu uit en rol de zijnaad op. Knoop er een stukje stof omheen (dat kan je nog uit het bovenstuk van het t-shirt knippen en draag de ketting/sjaal twee keer om je nek. Zo zitten de zijnaden onder je haar. Het is erg comfortabel om te dragen!

woensdag 9 mei 2012

Maak je eigen knuffels (DIY Gingerbread man)

Zelf dingen maken / DIY
Tijdens onze laatste vlucht met Iberia hebben we ongevraagd één van de vliegtuig-fleece dekens meegenomen. Ik had het koud en terwijl ik nog half sliep (met de deken om me heen geslagen) waren we het vliegtuig uit voordat ik er erg in had. In elk geval hadden we dus een fleece deken liggen, waar we niets mee deden. Ik moest aan koekjes denken en kwam toen op het idee om er een kerstkoekje van te maken... oftewel 'The Gingerbread man'

Stap 1: Ga op zoek naar een stuk stof en knip de vorm uit een stuk papier. Speld dit nu op de stof en knip het twee keer uit.
Stap 2: Leg de stof nu binnenstebuiten en naai ze netjes aan elkaar vast
Stap 3: Laat een stukje open en draai de de stof nu weer goed. Sloop een kussen of ga op zoek naar vulling en vul je 'koekje'. Naai nu de opening weer dicht, decoreer (met lijm of vastnaaien) en wacht op kerst!

donderdag 3 mei 2012

Een sjaal van een stukje tafelkleed (DIY scarf made from a table cloth)

Zelf dingen maken
Ik was op zoek naar een herfst-shawl en vond een wit tafelkleed. 
Stap 1: Knip een rand van het tafelkleed af (wanneer je iets rond knipt van punt naar punt, valt hij mooi)
Stap 2: Lijm of naai er nu aan beide zijdes kant aan vast en draag de sjaal met een corsage.
Goedkoper kan bijna niet...

dinsdag 1 mei 2012

Zelfgemaakte lamp (DIY lamp)

Zelf dingen maken voor je huis!
Onze slaapkamer had nog een leuke lamp nodig en toen bedacht ik deze. 
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Stap 1: Ga op zoek naar een placemat (of ander plastic), dik karton, lint, lijm, een passer en een schaar.
Stap 2: Snijd of knip nu uit het plastic (placemat) de vorm van je lamp (rond bijvoorbeeld). In het midden is het handig om een opening te maken voor de spaarlamp.
Stap 3: Bedenk nu wat voor een figuren (rond/vierkant/bloem enz.) je aan je lamp wilt laten hangen en knip die uit.
Stap 4: Knip je lint in verschillende lengtes en lijm de figuren eraan vast.

Ik vond het zelf leuk om de binnenste cirkel linten langer te laten zijn dan de buitenste laag linten. Ook koos ik ervoor om drie verschillende formaten rondje uit te knippen. Voor de lange linten gebruikte ik 2 grote cirkels, 2 middelgrote cirkels en 1 kleine cirkel (5 in totaal). Voor de korte linten gebruikte ik 2 middelgrote cirkels en 1 kleine cirkel (3 in totaal).
Nu kun je ze vastlijmen en je eigen IKEA beginnen (in het heel klein natuurlijk...).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...