maandag 3 september 2012

Zelf met servetten een schilderij maken (DIY vintage painting)

Ik hou van schilderen en toen ik deze leuke servetten zag, besloot ik ze te gebruiken in een schilderij. Het enige dat je nodig hebt is een schildersdoek (Action), servetten, lijm voor servetten (hobbiewinkel), kwasten, verf en een stukje spons. Ze noemen de servettentechniek trouwens ook wel decoupage (mocht je er meer over willen opzoeken).
Je kunt de servetten als achtergrond gebruiken en er daarna overheen schilderen.
Knip eerst een stukje van een spons af. Dit heb je nodig om al deppend een laagje lijm op het schildersdoek aan te brengen. 
Zorg ervoor dat je, voordat je gaat lijmen, eerst het bovenste laagje voorzichtig van het servet afhaalt. Dan kan je dit makkelijk op het eerste dunne laagje lijm plakken, voordat de lijm opdroogt.
Smeer het schildersdoek in met lijm en leg daar nu voorzichtig en glad het bovenste laagje van het servet op. Probeer het mooie glad te strijken.
Wanneer het servet mooi vastgeplakt zit en de lijm opgedroogd is, kun je een tweede laag lijm aanbrengen. Deze keer ga je met het sponsje met lijm over de servetten heen. Dit wordt de beschermlaag. Zorg ervoor dat het servet niet meer droog is. 
Laat het schilderij opdrogen. Je kunt er daarna overheen verfen.
Je kunt bijvoorbeeld de randjes uitvagen met witte verf.
Of er een tekst overheen schilderen! Bijvoorbeeld: De beste ouders worden gepromoveerd tot grootouders. 

1 opmerking:

  1. heejj heb je ook een uitleg hoe je die letters erop hebt gemaakt

    groetjess

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...