woensdag 8 augustus 2012

Zelf een tuinstoel maken (DIY pallet chair)

Mijn vriendin Jen heeft deze keer de stoel en de foto's gemaakt, maar ze was zo aardig om me toestemming te geven ze op deze blog te plaatsen. Oude pallets zijn vaak bij het vuilnis te vinden en je kunt er erg leuke tuinmeubels van maken.
Ga eerst op zoek naar een pallet zonder teveel rotte plekken en haal de pallet uit elkaar.
Zaag nu de pallet in stukken zoals aangegeven op de volgende twee afbeeldingen. (Je kunt veel voorbeelden vinden op het internet, maar uiteindelijk kun je ook je eigen stoel ontwerpen en het alleen als leidraad gebruiken, zoals mijn vriendin gedaan heeft.) De sitting is bijvoorbeeld 60 cm breed. Het hangt af van de breedte van de latjes, hoeveel je er nodig hebt. De lengte van de sitting was 80 cm en de hoogte van de pootjes 40 cm. De hoogte van de rugleuning was ook 60 cm. 
Je kunt kiezen voor een recht model of de zitting iets rond laten lopen, zoals op de onderstaande tekening. Deze stoel heeft Jen ongeveer gemaakt. Je kunt zien hoe rond je de zitting en de leuningen moet zagen met het onderstaande plaatje als voorbeeld. 

J

Nu kun je beginnen met het in elkaar puzzelen van je eigen stoel. 
Om de juiste hoek te bepalen kun je de stoel op bakstenen laten leunen. 
Je kunt meer of minder latten gebruiken voor de zitting en de rugleuning. 
Je hebt nu je eigen "originele" tuinstoel!

2 opmerkingen:

  1. Mooi geworden zeg en handige tekeningen. als je nou niet zo creatief ben of wat minder tijd hebt neem is een kijkje bij ons. Steigerhout-furniture voor prachtige tuinmeubels.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...