zondag 24 juni 2012

Bloemen van papier (DIY bloemenboog bruiloft)

Zelf dingen maken voor een bruiloft, een verjaardag of in huis. 
Een vriendin gaat in augustus trouwen en had het bovenstaande plaatje van een bruidspaar op internet gevonden. Ze werd enthousiast en mailde me het plaatje met de vraag of we zoiets ook zelf konden maken. Ik moest er even goed naar kijken en mailde toen terug dat we het in elk geval konden proberen...

We zijn nog niet klaar, maar de bloemen zien er al zo fris uit, dat ik ze alvast wilde delen. Wanneer alles af is, zal ik de foto plaatsen. Knip allereerst de basisbloem uit, met vier bloemblaadjes. Plak nu deze blaadjes, iets overlappend aan elkaar vast waardoor de blaadjes naar voren komen. Knip daarna de middenste blaadjes uit. In verschillende formaten. Knip elk los blaadje in aan de onderkant en plak dan de twee uiteinden aan de onderkant over elkaar heen, zodat de blaadjes ook overeind komen. Plak nu de losse blaadje op de bloem. De grootste aan de buitenkant en de kleinste aan de binnenkant. Het gaat vooral snel met een lijmpistool. Mijn uitleg klinkt een beetje warrig, dus het is beter wanneer je naar de bovenstaande foto kijkt. Dan zie je hoe makkelijk het is. Zo maak je zelf een bloemenboog voor een bruiloft! De bloemen kunnen ook goed ter decoratie gebruikt worden in huis of op bijvoorbeeld een verjaardag. 

2 opmerkingen:

 1. Ik wil een lijm pistool! Dit is echt een leuk idee!

  Veel liefs, Naomi van www.newsofpeace.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weer, zou je van dit simpel voorbeeld een patroon willen maken, dan kunnen we die zo uitknippen. Misschien ook handig om het deel dat gelijmd moet worden, om dat gebied te arceren.

  Aldus een niet zo handige vrouw :-) die heeft zitten oefenen, mar nog geen mooie bloem heeft gemaakt. Veel liefs,

  Naomi www.newsofpeace.com

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...